Spräckning

Arnessonkoncernen fortsätter framtidssatsningen – nu startar vi en ny avdelning för spräckning

Spräckning, eller försiktig sprängning som det också kallas, är ett mycket bra alternativ till traditionell sprängning. Så bra att vi inom Arnessonkoncernen nu valt att skapa en egen avdelning, helt fokuserad på spräckningsarbeten. Det är en effektivisering av arbetet och en framtidssatsning, med tanke på de uppdrag vi åtar oss inom känsliga miljöer.

– Spräckning har väldigt många fördelar jämfört med vanlig sprängning, säger Tommy-Rolf Axelsson, chef för den nya spräckningsavdelningen. Spräckning ger väldigt små vibrationer, vilket innebär att vi kan jobba näst intill överallt, till och med under hus för att göra en källare. Vi spräcker sten, berg och betong, fortsätter han.

Andra uppdrag där spräckning har stora fördelar är till exempel vid anläggning av villatomter, dräneringsarbeten, rörgravar, anlägga pooler på villatomter, ta bort friliggande berg på tomten och betongrivningsarbeten. Men inte nog med det. Ett annat viktigt arbetsområde för den nya avdelningen är sotsprängning i kraftverk.

– Administrationen och regelverket kring spräckningsarbeten är betydligt enklare än vid traditionell sprängning, säger Tommy-Rolf Axelsson, vilket även det effektiviserar arbetet.

Spräckningsavdelningen har kontor i Karlstad och i Upplands Väsby.

Önskar du mer info om vår nya avdelning kan du kontakta Tommy-Rolf Axelsson på
tommy.rolf-axelsson@arnessons.se eller telefon 0733-766 446 / 0586-58 220.