Golvslipning

Vi på Arnessons har sett en ökad förfrågan på slipade och polerade betonggolv att använda som slutprodukt. Det tycker vi är väldigt kul eftersom vi vet vilka fördelar som kommer med att ha just ett behandlat betonggolv.

Vi slipar också andra typer av golv samt rycker in när golv när olyckan har varit framme, om det till exempel skett en fuktskada som golvet behöver saneras för.

Behandling
Oavsett om betonggolvet ska renslipas efter en sanering eller om det ska behandlas för att användas som slutprodukt startar alltid behandlingen med att avlägsna limrester, färg och annan beklädnad. Är betongen fuktskadad behöver man bli av med avjämningsmassan då detta öppnar upp betongens porer, vilket i sin tur påskyndar återställningen av betongen. Därefter jämnas golvet till genom slipning innan det poleras i upp till åtta olika steg för en perfekt högblank yta som resultat.

Fördelar med polerat betonggolv
Det finns många fördelar med att ha ett behandlat betonggolv som slutprodukt, bland annat att trots att det ser helblankt inte är halkigt. Men framförallt så kräver det betydligt mindre underhåll än till exempel ett epoxygolv samtidigt som det också är mer slitstark. Ett behandlat betonggolv passar därför utmärkt att ha i lokaler där man kör mycket med truck, då det varken blir märken av däcken eller slitningar på golven. Själva genomförandet av behandlingen dammar nästan ingenting alls.

Koncept
När det kommer till slipade betonggolv har vi bland annat flera stora byggföretag som uppdragsgivare. Vi arbetar enligt ett koncept som kallas superfloor, vilket går ut på att vi polerar upp golvet med diamanter. Det finns olika varianter och går ut på att vi polerar upp betongen i flera steg där man tar fram ballastens struktur i betongen. Detta koncept myntades av HTC-Floorsystems, numera Husqvarna construction, där vi har utbildningen på HTC Akademien som grund inom området.

Har du en förfrågan eller bara frågor?

Hör av dig till oss så återkommer vi.
Det här vill jag ha hjälp med:
Kontaktuppgifter: